Szakmai Találkozó

MOBBING Konferencia

2016 március 21.

mobbing2

Edina 24 évesen egy kis marketingügynökség asszisztenseként mesélte el női vezetőjének, hogy gyermeket vár. Ám az örömhír nem mindenhol örömhír… Ettől a naptól kezdve elkezdődtek a megalázó feladatok: az iroda teljes nagytakarítása egyedül, értve ebben az ablaktisztítást is; az iroda költözésekor az aktakupacok emeletre cipelését, létrán állva felpakolásukat; a főnök magán csekkjeinek kezelése korábban is feladat volt, bevezetett rendszerrel, de ekkortól valahogy sosem találta a befizetett csekkeket az asztalán; a hivatalos levelek közé kevert pénz, amit Edina bevételezett a házi pénztárba, ám ezt aztán lehetett keresni rajta dühöngve, és amikor a pénz megvolt a pénztárban, akkor azt számon kérni, miért oda tette; az utolsó csepp az a megjegyzés volt, hogy nem kért engedélyt a teherbe esésre a főnökasszonytól. A mindennapi gyomorgörcs, az állandó idegeskedés, az elviselhetetlen nyomasztás miatt ekkor ment el betegállományba, de mivel sem a fizetése, sem a táppénze nem érkezett meg időben, munkaügyi per és felmondás lett a vége. Majd az utódja esetében is….

mobbing3

Az ember lánya egy munkahelyen sem gondolja azt, hogy egy női vezető is zaklathat szexuálisan egy női beosztottat. Na, nem épp a hagyományos módon, mégis… Hiszen szexuális célzás a mondat: ha te belépsz valahová, süt a szex belőled, még ha egy darab zsákvászon van is rajtad; ezzel összefüggésben mennyire romboló a megállapítás, miszerint az ügyfeled is utálni fog első ránézésre, hiszen középkorú nő. Szintén szexuális célzás, hogy miközben a gyerekek miatt nem tudsz elszabadulni egy hosszú hétvégés csapatépítésre, a reakció az, hogy inkább otthon csinálsz még ugyanannyit. Természetesen mindezeket a kollégák jelenlétében. És ha mindezt túlellenőrzéssel, hétvégi, magáncsatornákon át történő üzengetéssel, és egyéb megaláztatásokkal (pl. plázacicának titulálással) tarkítjuk, akkor az eredmény felmondás, és per.

negatív motiváció

Közel húsz éve hallottam ezt a szót először, mikor egy tréner ismerősömnek meséltem a munkahelyi élményeimet. Élmények, amelyek a mindennapi poklot biztosították, s melyben reménykedtem csak, hogy egyszer véget is érnek. A téma, akkor még új volt Amerikában is, nemhogy itthon. Nem is tudtam volna kihez és hova fordulni, így a csatáimat egyedül kellett megvívnom. Most, végre kitesszük a témát, nyíltan beszélünk róla – s arra gondolok, hogy ennek az akkori fiatal, pályakezdő munkavállalónak ez mekkora segítség lett volna.

Kaszás Helga – Eurest HR igazgató

Üpszi_logo Minden kedves regisztrálónk egy féléves Üzlet és Pszichológia előfizetéssel gazdagodik.

Program

Your Solution - Programkép

Előadóink

presentation-tips

Nyeremények

Your Solution - Nyeremények

35.000,-Ft/fő (csoportos kedvezmény 5 fő felett 10%)
Regisztráció

Your Solution - regisztráció

Helyszín 

Fényképek

Előadás anyagok

Rólunk mondták