Coaching

coaching

Amikor a coach szó elhangzik valahol egy beszélgetés során, mindazoknak, akiknek a coaching üzleti alkalmazása ismeretlen, azonnal a sportedző jut eszébe. A gondolat maga helyénvaló, hiszen egy teniszedző, Tim Gallway volt az első, aki azzal kezdett foglalkozni még a ’70-es években, hogy a versenyzői fejében lévő ellenfelet győzze le először, ezzel a teljesítményük akadályainak csökkentését vagy megszüntetését elősegítve. A ’80-as évektől pedig egyre elterjedtebb lett ez a szemlélet az üzleti vezetők oldalán is.

 

Azóta sokan, sokféleképpen megfogalmazták, mi az a coaching, és rengeteg irányzata kialakult:

  • „A coaching mindig a körülmények és a résztvevő felek függvénye, és a feladata, hogy segítsen az egyéneknek előrelépni, akármerre is van számukra az előre.” (Sir John Withmore)
  • “A coaching egy gondolati keretet alakít ki, melyben az ügyfélnek lehetősége nyílik új megoldásokat (ki)találni.” (Peter Szabo)
  • „A coaching egy olyan művészet, amely egy másik ember teljesítményének, tanulásának és fejlődésének elősegítésével foglalkozik.” ( Robert Dilts)
  • „A coaching a jövő lehetőségeire koncentrál, nem pedig a múlt hibáira.” ( Timothy Gallwey)

 

Ahhoz, hogy egy coaching folyamat sikeres lehessen, nagyon fontos, hogy legyen összhang a coach és a coachee között. Ennek, valamint a meglévő probléma első felmérésnek kiderítésére ún. “nulladik találkozón” beszélgetünk először a lehetséges coachee-val, és ennek végén döntjük el, hogy tudunk-e együtt dolgozni az elakadás feloldásán. Ha még sosem hallottál a coachingról, de érdekel, hogyan működik, ha már hallottál róla, de még sosem próbáltad, ha próbáltad, és szeretnél újra ezzel a módszerrel fejlődni, a lenti doodle táblázatban jelöld be, melyik időpont lenne neked a legmegfelelőbb egy találkozóra:

DOODLE LINK 

 

A coaching típusai:

 

Life coaching

A coachingnak ez a fajtája az értékek és jövőkép tisztázásáról és célok kitűzéséről szól, annak érdekében, hogy az adott személy kielégítő, sikeres és teljes életet éljen. Az életvezetési coaching során a coach segít kliensének tisztázni, mit akar az élettől, támogatja és bátorítja a változási folyamat során.life-coaching

Business coaching

Célja, hogy a vállalat tulajdonosait, illetve menedzsereit abban támogassa, hogy a napi feladatokon túl lássák a „nagy képet”, fejlesszék beosztottaikat, magasabb szintű szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleiknek, és mindenekelőtt, egyensúlyt tudjanak teremteni a magánélet és a munkájuk, munkahelyük között. Ebben a körben dolgozhatunk a kommunikációs elakadásokon (asszertivitás, konfliktuskezelés fejlesztése), időgazdálkodáson, stresszkezelésen, az önbizalom megerősítésén, burnout megelőzésén, karrierépítésen vagy -váltáson, motiváláson, döntéshozatalon, delegáláson, stb.

business-coaching

Executive coaching

A döntéshozatal legfelsőbb szintjén állókat segíti speciális dilemmái feloldásában, gyakran olyan kérdések átgondolásában, amelyeket nem tud másokkal megosztani, és erősíti tisztánlátását aktuális vagy stratégiai lépések megtételénél.

executive-coaching

Team coaching

Egy konkrét projekttel kapcsolatos problémák megoldásánál nyújt támogatást a projekt team-tagjainak. Eredményesen alkalmazható többek között megváltozott vezetői team együttműködésének kialakításánál, új erőtartalékok feltárásánál és optimális megoldások közös keresésénél.

team-coaching